فیشال صورت

فیشال صورت چیست؟

فیشال (Facial) صورت در اصطلاح به مجموعه‌ای از روش ها و تکنیک ها به منظور مراقبت و نگهداری از پوست اطلاق می‌شود که باعث شادابی، جوانسازی و زیبایی پوست می شود که در واقع سه هدف کلی را دنبال می‌کند:

۱. پاک شدن پوست از آلودگی ها، چربی ها و مواد اضافی

۲. برداشتن سلول های مرده پوست

۳. تغذیه ی پوست به وسیله آبرسانی و مواد موثر در رفع عیوب پوستی، بهبود فرآیند خونرسانی

پاک شدن پوست از آلودگی ها، چربی ها و مواد اضافی

آلاینده های محیطی و آلودگی ها به طور روزمره روی پوست می‌نشینند و سبب بسته شدن منافذ، کدر شدن و تغییر رنگ پوست و مشکلات دیگر می‌شوند. علاوه بر آن غدد چربی (سباسه) با ترشح چربی روی پوست را می پوشانند که برای حفظ رطوبت پوست مفید بوده و خاصیت ضد میکروبی دارد. اما تجمع چربی های اضافی روی پوست باعث بسته شدن منافذ پوستی و در نهایت ایجاد آکنه و جوش های سر سیاه یا سفید می شوند که به این ترتیب ضرورت پاک شدن پوست از این آلودگی ها محقق می گردد.

برداشتن سلول های مرده پوست

سطحی ترین لایه پوست لایه ای شاخی شبیه فلس ماهی می‌باشد. این لایه به طور طبیعی هر ۲۸ الی ۳۰ روز یکبار پوسته ریزی می‌کند و سلول‌های جدید جایگزین سلول های مرده می‌شوند. لایه برداری یا پیلینگ پوست توسط لایه بردار ها (Exfoliant) به روش های:

۱. فیزیکی: میکرودرم ابریژن، میکرودرم با آب، اسکراب

۲. شیمیایی: انواع پیلینگ های آنزیمی AHA و BHA و هیدروکسی اسیدها یا اسیدهای میوه

۳. آنزیمی

انجام می‌شود.

تغذیه پوست

تغذیه پوست پس از دودن آلاینده ها و سلول های مرده پوست بسیار اثرگذار تر و مفید تر خواهد بود و این کار باعث رفع نیازهای پوست اعم از آبرسانی، ویتامین‌ها و تحریک خون رسانی بیشتر به بافت‌های پوست و کمک به رفع نواقص و ضایعات پوستی ناخوشایند می گردد.

عوارض و ضایعات پوستی

پوست انسان به مرور با افزایش سن یا عوامل درونی و بیرونی دچار مشکلات و عوارض ناخواسته ای می گردد مانند: چین و چروک، کدر شدن، پیر پوستی، ترک خوردگی، تعریق بیش از حد، کک و مک، و لک ناشی از آفتاب، ملاسما، جوش، رزاسه، کوپروز و غیره.

مراحل فیشال

فرایند درمان و بهینه سازی پوست از مشاوره و تشخیص و طرح درمان برای مراجعه‌ کننده آغاز می‌شود و طرح درمان و تعداد جلسات با توجه به نوع پوست و مراحل درمان طرح می‌شود. انواع پوست به طور کلی در ۵ دسته گنجانده می‌شود شامل: پوست خشک، پوست چرب، پوست مختلط، پوست حساس، پوست نرمال و مراحل پاکسازی پوست عبارتند از:

۱. تمیز کردن پوست از مواد آرایشی، چربی ها و با آلاینده های محیطی

۲. استفاده از شوینده مخصوص تیپ پوستی

۳. تونر به عنوان تنظیم کننده PH پوست

۴. پیلینگ پوست شامل سه روش فیزیکی، شیمیایی، آنزیمی

۵.تخلیه کومدون ها یا جوش های سر سیاه

۶. ماساژ پوست جهت افزایش خون رسانی و آمادگی برای جذب مواد

۷. استفاده از ماده موثره شامل کنسانتره، ویال، سرم، کمپلکس، بسته به نیازهای درمانی پوست

۸. جذب مواد با دست و یا با کمک دستگاه ها و تجهیزات زیبایی

۹. استفاده از ماسک ها جهت تکمیل فرایند بهینه سازی و درمان

۱۰. تونر

۱۱. کرم های پایانی اعم از: کرم درمانی، دور چشم، ضد آفتاب

فرایند مراقبت از پوست یک رویه ی بلند مدت و ادامه دار می باشد که توسط درمانگر و خود شخص با رعایت روتین ها و مراقبت های روزانه منجر به پوستی شاداب و با طراوت و زیبا خواهد شد.

چروک و تیرگی دور چشم

تیرگی و چروک دور چشم علل درونی و بیرونی متعددی دارد. عوامل درونی تاثیرگذار در تیرگی دور چشم اعم از بیماری‌های کلیوی، کبدی و گوارشی است و همچنین عامل ژنتیک هم در این مورد موثر می باشد. علل چروک دور چشم شامل نور مستقیم آفتاب، کم آبی دور چشم و نحوه ی شستشوی غیر اصولی است.

در انجام یک فیشال صحیح و اصولی دور چشم و برطرف کردن مشکلات آن از اهمیت بسزایی برخوردار است و تا حد زیادی می توان مشکلات آن را برطرف کرد.

 

فواصل زمانی پاکسازی پوست

اینکه پوست چه حالی دارد، در لحظه‌ ی اول از ظاهر آن میتوان تشخیص داد. از هر روش، ماده و دستگاهی که برای پاکسازی آن استفاده شده باشد، تا مدت زمان مشخصی اثرات آن باقی می‌ماند و رفته‌ رفته نیاز به تمدید و تجدید دارد.

در ضمن بسیاری از روش های مراقبت و پاکسازی را باید به طور روزانه انجام داد و برخی دیگر از روش‌ها باید به صورت هفتگی، ماهانه و یا هر چند ماه یکبار انجام شود.